De blijde intocht van de Sint in Klein Ternaaien. De menigte paste niet helemaal op de foto.

Hoera! Sint Nicolaas en zijn Piet deden Klein Ternaaien wederom aan. Een grote menigte heette hem welkom. Volgens ooggetuigen was het aantal enthousiastelingen zelfs zo groot dat de menigte niet geheel op de foto paste. Zoals elk jaar was de Sint met honderden Pieten naar Klein Ternaaien gekomen. Volgens de meegekomen Piet hadden zijn collega ‘s echter op de boot moeten blijven: “in tijden van Corona nemen we geen risico’s. Iedereen met een negatieve uitslag moest van de Sint aan boord blijven.”

Ondanks dit opbeurende bericht, was het kindervolk van Klein Ternaaien meer dan tevree met het strooigoed van de Piet.

De Sint regelt sinds jaar en dag al zijn logistieke activiteiten voor België vanuit Klein Ternaaien. We mochten hem enkele vragen stellen.

Bent u al lang in Klein Ternaaien?

Zoals u weet starten wij hier al vanaf september. Dan richten we de Sint Nicolaaskapel al in om alle drukte voor te zijn.

Wat heeft er voor gezorgd dat u destijds voor Klein Ternaaien heeft gekozen?

Deze parel van de Euregio heeft alles wat we nodig hebben; goede verbindingen over water met Antwerpen, maar zelfs tot Charleroi en verder. Maar denk ook aan het vliegveld van Luik. Daarnaast is er genoeg gras voor mijn paard.

U noemt Luik, maar niet Maastricht…

Met de tonnen goederen die wij elkaar importeren, willen we niet het risico lopen dat de vracht schade oploopt. Ik doel dan met name op dat laatste stukje Nederlandse weg tot aan de grens.

Ziet u nog andere verbeteringen de laatste jaren?

Afgezien van de sluis, die ervoor zorgt dat we nu met grotere schepen kunnen werken, vind ik de ecologische flitspaal wel een echte verbetering. Dat maakt het voor de Pieten toch veiliger als ze hier over straat gaan.

Dank u wel voor dit gesprek.

Graag gedaan.

Tags: , , ,